Tugboat & Directeursbaai

 

Ga mee met onze dive trip naar het oostelijke gedeelte van het eiland (Bandariba).

We halen je op of we spreken ter plaatse af. Onze eerste duik zal beginnen op de bekende duikstek Tugboat en zoals de naam (tugboat betekent sleepboot) eigenlijk al verraadt, ligt er een scheepswrakje op de bodem. Het wrak ligt op circa 5 meter, dus is het ook uitermate geschikt om te snorkelen. Het wrak ligt er al zowat 30 jaar dus is het mooi begroeid met allerlei soorten koraal en sponzen. Een stukje verder en dieper ligt een prachtige verticale muur waar je heerlijk langs kunt duiken. Omdat deze duikspot in een baai ligt heb je geen last van golven of stroming, kortom alle ingredienten voor een perfecte duik.

Onze tweede duik zullen we maken op het strand van Directorsbaai. Dit is het voormalig privé strand van de directeur van Shell en later van de koninklijke familie van Nederland. Wat deze duikplek zo bijzonder maakt is niet alleen het diverse onderwaterleven of de mooie omgeving maar vooral de verticale wand waar je langs duikt met allerlei groeven en gaatjes waar zich graag onderwaterleven in nestelt. Deze hotspot word gezien als een van de mooiste kantduikplekken van de oostelijke kant van het eiland.

We kunnen de trip op +/- 4 uur organiseren of met een wat langere pauze voor lunch. Soms doen we de trip ook andersom en soms driften we ook van Directeursbaai naar Tugboat en doen we een tweede duik bij bijvoorbeeld Turtle Island in de Caracasbaai of bij Mari Pampoen.

 

Prijs:

USD 119 / ANG 205 excl. duikuitrusting

USD 149 / ANG 250 incl. duikuitrusting

(Lunch niet inbegrepen.)

 

Duur: halve dag (+/- 4 uur)