PortoMari Sports

Op de plantage van Porto Mari vindt u Porto Mari Sports, een professionele PADI 5* duikschool. De duikschool is gevestigd op het mooiste strand van Curaçao. Het witte zandstrand met helder en kalm water is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Het unieke dubbele rif biedt oneindige snorkel- en duikmogelijkheden, voor zowel beginnende als gevorderde watersportliefhebbers!

Wil je kennismaken met duiken, je duikvaardigheden opfrissen of wil je als professional aan de slag? Het kan allemaal bij PortoMari Sports.

We zijn een full-service duikschool en bieden een compleet aanbod duikcursussen aan, van een introductieduik tot divemasterstage en een ruim aanbod specialty-cursussen. Daarbij zijn we gericht op persoonlijke aandacht en houden we onze groepen graag klein. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een gidsduik, een duiktripje (vanaf de kant of met de boot) evenals voor het huren van snorkel- en duikuitrusting.

Graag tot ziens op Playa Porto Mari!

Het dubbelrif met de vallei

Playa Porto Mari beschikt over een indrukwekkend dubbel huisrif, ook wel bekend als “The Valley” (de vallei), en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren duikers.

Het eerste rif is dichtbij het strand en begint een stukje achter het vlot. Op de kaart ziet u het rif (in het bruin) met de zandvlaktes (in het geel) met de verschillende dieptes. Het gebied is groot genoeg om meerdere duiken te maken en alles rustig te ontdekken.

Op het rif hebben we een grote verscheidenheid aan onderwaterflora en -fauna. Regelmatig hebben we onmoetingen met de gespotte adelaarsrog of een mooie groene of karetzeeschildpad. Voor wie het wat kleiner zoekt is er ook genoeg te vinden en spot u misschien wel een flamingotong, een zeepaardje of een frogfish.

Door de gemiddelde aangename watertemperatuur die varieert van 25 tot 29 °C, uitstekend zicht en geen tot weinig stroming, bent u verzekerd van een plezierige en ontspannen duik!

Het strand

Playa Porto Mari is voorzien van alle gemakken die u het duiken zo plezierig mogelijk maken. U parkeert uw auto op de bewaakte parkeerplaats. Er staan spoelbakken, toiletten en er zijn douches. Verder kunt u uw duikuitrusting comfortabel opbouwen en na het duiken laten drogen.

Tussen het duiken door kunt ook terecht in de bar of het restaurant voor een hapje en een drankje.

We heten u graag welkom op deze schitterende duikstek.

Ons team

Ons team bestaat meestal uit een vier- of vijftal instructeurs en twee of drie divemasters die we zelf opgeleid hebben, of nog in opleiding zijn.

Samen spreken we vlot vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans!

Hi, ik ben Sander. Ik werk al het langste bij Porto Mari Sports, vanaf 2017. Sinds februari 2021 ben ik ook instructeur. Ik kom uit Dronten (Flevoland) en heb vroeger als IT’er gewerkt.

Ik ben ondertussen ook PADI Master Scuba Diver Trainer en instructeur bij IDD geworden. Ik ben ook de equipment specialist van het team: je kunt bij mij dus terecht voor al je technische vragen over je duikuitrusting. Ik kan je ook de equipment specialist cursus geven. Na al deze jaren duik ik nog steeds het liefst gewoon bij ons op Porto Mari.

Hoi, ik ben Joost. Ik werk sinds 2020 bij Porto Mari Sports. Na een carrière als productmanager in Tilburg ben ik met mijn vrouw in 2019 naar Curaçao gekomen.

Ik ben momenteel PADI Master Scuba Diver Trainer en ook instructeur bij IDD, en binnenkort ook IDC Staff Instructor. Ik leer je graag jagen op lionfish en ik neem je als wrak- en driftduikinstructeur ook graag mee naar het Superior Producer wrak of op trip met de dive charter naar de Oostpunt. Verder heb ik veel plezier in het begeleiden van onze divemasters.

In Nederland heb ik jarenlang gevoetbald. Verder volg ik graag het voetbal in Europa. Mijn favoriete duikplek op Curaçao is Tarpon Bridge aan de noordkant.

Ik ben Kasper en sinds 2019 bij Porto Mari Sports, eerst als instructeur en sinds eind 2020 ook als manager/eigenaar. In een vorig leven was ik universitair onderzoeker en docent en als sociolinguïst gespecialiseerd in West-Afrika.

Ik ben nu PADI Master Scuba Diver Trainer en ook instructeur bij IDD. Behalve op Porto Mari duik ik graag bij Double Reef en met de stroming mee. Ik vind het leuk om mensen voor het eerst mee onder water te nemen, maar je kunt bij mij ook terecht voor een diepduik of sidemount-cursus.

Ik ben vader van twee kinderen en samen met mijn vrouw Caroline run ik ook Annidas Sambuyá Studio’s en Appartementen in Julianadorp.

Hallo daar. Ik ben Magic Mike, de duikinstructeur bij wie het allemaal draait om plezier en avontuur. Ik heb ongelooflijke duikplekken over de hele wereld verkend, van Thailand en de Filippijnen tot Mexico, en kwam in juni 2023 bij Porto Mari Sports nadat ik eerder dat jaar instructeur ben geworden.

Met jarenlange ervaring als divemaster en in het toerisme, geef ik les met een glimlach en zorg ik ervoor dat elke duik onvergetelijk wordt. Of je nu nieuw bent in het duiken of al een expert bent, ik breng opwinding en veiligheid samen.

Maak je klaar voor een geweldige onderwaterreis met mij. Laten we duiken in de wonderen onder de oppervlakte en levenslange herinneringen creëren.

Hoi! Wij zijn enkele van de gezichten van de divemasters die zijn opgeleid bij Porto Mari Sports. Wij zijn tussen de 18 en 60+ jaar oud. We komen uit Nederland, Duitsland, Engeland, Argentinië en de Verenigde Staten (tot nu toe). Soms zijn we voor 4 tot 6 weken, maar vaak ook voor 4 tot 6 maanden deel van het team. We doen dit als studiestage, als sabbatical van werk of school of als opstap naar een (tweede) carrière in de duikindustrie. Sommigen van ons zijn zelfs al instructeur geworden. Samen hebben we heel wat verhalen te vertellen.

Heb jij ook zo’n zin in zo’n avontuur? Neem dan contact met ons op en wie weet ben jij onze volgende divemaster in opleiding.