Superior Producer wrak

 

Een van onze populairste trips is naar het 50-meter lange wrak van de Superior Producer, het best bewaarde wrak dat Curaçao rijk is.

Op 30 september 1977 was het schip de Superior Producer, gebouwd in 1957 in Friesland, onderweg vanaf de Sint-Annabaai naar Isla Margarita (Venezuela), volgeladen met luxegoederen zoals whiskey, parfum, tassen, jeans en andere kleding. Bij vertrek uit de haven van Willemstad kwam het schip al onmiddelijk in de problemen. De patrijspoorten stonden nog open en het schip was overladen en ook nog eens slecht geladen. Al snel begon het schip te zinken. Om te voorkomen dat het schip in de haven zou zinken, werd het door een sleepboot een stuk westwaards gesleept tot aan de plek waar het zich nu nog bevindt, op een voor (advanced) duikers ideale diepte van 30 meter.

 Van de lading van het schip is vandaag niets meer over. Die werd gered (je zou ook kunnen zeggen: geplunderd) en opgedronken of afgedragen door al wie er iets van bemachtigen kon. Vele onervaren schatduikers moesten dit bekopen met decompressieziekte.

Vandaag ligt het wrak precies aan de tweede megapier, en mag er enkel op gedoken worden wanneer er geen cruiseschepen aangemeerd zijn.

Het wrak is een mooi kunstmatig rif rijk begroeid met verschillende soorten koralen en sponzen en trekt veel vis aan zoals tarpons, barracuda’s en makrelen, net als veel kleiner onderwaterleven.

Deze trip is alleen geschikt voor duikers met een Advanced-brevet of het kan tijdens een Advanced-cursus worden gedaan. Meestal combineren we een duik op de Superior met het naastgelegen Double Reef, maar we kunnen ook twee keer op de Superior duiken, of slechts één keer. En voor de echte liefhebber is er ook nog de specialiteit wrakduiken.

 

Prijs voor trip met 2 duiken
USD 119 / ANG 205 excl. uitrusting
USD 149 / ANG 250 incl. uitrusting 

Prijs voor trip met 1 duik
USD 80 / ANG 135 excl. uitrusting
USD 100 / ANG 170 incl. uitrusting

Tijd: halve dag

(N.B. Prijs wordt voordeliger als u meerdere tripjes boekt. We stellen graag een programma op maat voor u voor.)