Slangenbaai & Kokomo

 

In het dorpje genaamd Boca Sami vind je het verstopte baaitje Slangenbaai. Slangenbaai draagt de naam niet omdat er zoveel slangen zitten, maar omdat ze dachten dat de slangen die ze er vonden eigenlijk alen of murenes waren.

We halen je op of we spreken ter plaatse af. De eerste duik zal beginnen bij de romantische baai Slangenbaai. Bij deze piepkleine baai loop je heel gemakkelijk het water in. Het rif ligt dicht bij de kust en is gemakkelijk te bereiken. Eenmaal onder water vind je een heel mooi uitgestrekt rif, met o.a. hele grote kolonies vingerkoraal en ander mooi onderwaterleven.

De tweede duik is op het volledig gefaciliteerde strand van Vaersenbaai, tegenwoordig beter bekend als Kokomo (naar de song van de Beach Boys). Wat Vaersenbaai zo bijzonder maakt is de scholen vis die hier rond zwemmen die dan weer barracuda’s en verschillende soorten baarsen en groupers aantrekt.

Omdat Vaersenbaai in een baai ligt heb je lekker kalm water en vrijwel geen stroming. Je loopt makkelijk het water in en het rif ligt vlakbij de kust. De combinatie van deze twee duiken zal jouw dag tot een top-dag maken.

We kunnen de trip op +/- 4 uur organiseren of met een wat langere pauze voor lunch, bijvoorbeeld bij het restaurant van Kokomo. Soms doen we de trip ook andersom.

 

Prijs:

USD 119 / ANG 205 excl. duikuitrusting

USD 149 / ANG 250 incl. duikuitrusting

(Lunch niet inbegrepen.)

 

Duur: halve dag (+/- 4 uur)