Puur Natuur op de Plantage van San Juan

 

Duik met ons mee met onze trip naar de plantage van San Juan waar je letterlijk zowel onder als boven water midden in de natuur zit. Op de plantage van San Juan bevinden zich vier stranden: Playa Largu, Playa Shon Mosa, Playa Manzaliña en Playa Hundu (niet te verwarren met het andere Playa Hundu verder westwaards).

Op geen van de vier stranden zijn faciliteiten, waardoor je je letterlijk ver weg van de bewoonde wereld waant. Omdat de stranden in een baai liggen heb je vrijwel geen stoming en kalm water. Je loopt heel makkelijk het water in en je zwemt dicht bij de kust naar het rif wat geleidelijk af loopt.

Het rif is zeer geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker. Onder water tref je allerlei soorten koraal aan, voornamelijk zachte koralen en plantjes. Ook is dit een goede plek voor zeeslakjes. Het koraal onder water is heel ongerept en goed voor jonge visjes die daar graag vertoeven. De trip is de hele dag op San Juan waar we op twee van de vier stranden zullen duiken. Voor de echte liefhebber komen we nog een keer terug om vanaf de andere twee stranden te duiken. Een absolute aanrader als je een andere kant van Curaçao wilt zien.

Als alternatief kunnen we ook een van de stranden van San Juan combineren met een tweede duik op Cas Abou of Playa Lagun (of andersom).

 

Prijs:

USD 119 / ANG 205 excl. duikuitrusting

USD 149 / ANG 250 incl. duikuitrusting

(Lunchpakket meenemen!)

 

Duur: halve dag (+/- 4 uur)