PADI Junior Open Water Diver

De PADI Junior Open Water cursus is er voor kinderen van 10 tot 14 jaar die al echt willen leren duiken. Is uw kind een echte watterrat en een fervent snorkelaar, of was die Bubblemaker vorige vakantie de beste ervaring ooit, dan is uw kind klaar voor de PADI Junior Open Water cursus.

 

Deze opleiding is qua theorie, beschutwatersessies en buitenwaterduiken gelijk aan de Open Water-cursus. Het is dus en serieuze maar ook leuke cursus m.a.w. een serieus leuke cursus! We leren uw kind alles over waterdruk, drijfvermogen, duikuitrusting, perslucht ademen, afdalen en opstijgen en nog veel meer. We maken van uw kind een echte duiker!

 

Het verschil in de Open Water cursus met de cursus voor volwassenen zit hem in twee details: een Junior Open Water duiker van 10 of 11 jaar oud mag maar tot 12 meter duiken en alleen onder begeleiding van een duikprofessional (divemaster of instructeur) en/of duikgebrevetteerde ouder/voogd. Een Junior Open Water duiker van 12, 13 of 14 jaar mag naar 18 meter duiken maar alleen vergezeld van een volwassen gebrevetteerde duiker.

 

Wanneer uw kind 15 jaar wordt kan het Junior-brevet omgezet worden naar een gewoon Open Water-brevet.

 

Wat heb je nodig?

Minimale leeftijd 10 jaar

Goede lichamelijke conditie

 

Prijs: USD 450 / ANG 750

Duur: 3 hele dagen of 5 à 6 halve dagen