Kasper Juffermans

werkt sinds 2019 bij Porto Mari Sports, eerst als instructeur en sinds eind 2020 ook als manager/ eigenaar. Kasper is geboren in Rotterdam, heeft zijn kinderjaren in de Alblasserwaard (Zuid-Holland) en tienerjaren in de Noorderkempen (Vlaanderen) gewoond, en heeft vervolgens gestudeerd, gewoond en gewerkt in Leuven, Gent, Hongkong, Tilburg, Hamburg en Luxemburg. In zijn vorige carrière was hij universitair onderzoeker en docent sociolinguïstiek gespecialiseerd in West-Afrika. Een paar jaar geleden was het tijd voor verandering (of eigenlijk voor wat meer standvastigheid) en is hij met zijn gezin naar de Caraïben verhuisd.

Kasper is nu PADI Master Scuba Diver Trainer en ook instructeur bij IDD. Behalve op Porto Mari duikt hij graag bij Double Reef en dan het liefst met de stroming mee richting Fisherman’s Wharf. Op het huisrif van Porto Mari gaat hij graag op zoek naar de verschillende soorten garnalen in de anemonen maar hoopt ook altijd op ontmoetingen met zeldzamer grootleven (schildpadden en roggen) en wacht nog steeds op een eerste ontmoeting met een dolfijn, walvishaai of mantarog. Hij vindt het vooral leuk om mensen voor het eerst mee onder water te nemen of om duiktheorie uit te leggen aan divemaster-kandidaten (of wie het maar horen wil). Je kunt bij Kasper ook terecht voor een diepduik- of een sidemount-cursus.

Kasper is vader van twee kinderen – die ook allebei duiken – en samen met zijn vrouw Caroline die ook wel eens op de duikschool te vinden is (maar zelden duikt), runt hij ook Annidas Sambuyá Studio’s en Appartementen in Julianadorp.

Geeft les in

 

◄ Discover Scuba Diving 

◄ Open Water 

◄ Advanced Open Water 

◄ Rescue Diver 

◄ Divemaster 

◄ Peak Performance Buoyancy 

◄ Enriched Air Nitrox 

◄ Deep Diver 

◄ Lionfish 

◄ Night Diver 

◄ Sidemount 

◄ Underwater Navigation 

◄ Sea Turtle Awareness 

◄ Dive Against Debris 

Brevetten

 

◄ PADI Open Water – Maleisië, 2013 ►

PADI Advanced Open Water – Portugal, 2013 ► 

◄ PADI Enriched Air Diver – Griekenland, 2014 ► 

◄ PADI Rescue Diver – Curaçao, 2018 ► 

◄ PADI Divemaster – Curaçao, 2018 ► 

◄ PADI Open Water Scuba Instructor and EFR Instructor – Curaçao, 2019 ► 

◄ PADI Master Scuba Dive Trainer – Curaçao, 2021 ► 

◄ IANTD Sidemount – Curaçao, 2021 ► 

◄ DAN Diving First Aid for Dive Professionals – Curaçao, 2022 ► 

◄ PADI Adaptive Techniques Specialist – Curaçao, 2022 ► 

◄ IANTD Cavern Diver – Dominican Rep., 2022 ► 

◄ PADI Self-Reliant Diver – Curaçao, 2023 ► 

Talen

◄ Nederlands (en Vlaams) ►

◄ Engels ►

◄ Frans ►

◄ Duits ►

◄ Spaans ►

◄ en nog wel wat… ►