Duiken op Klein Curaçao

 

Een trip naar een onbewoond bounty eiland en dan ook nog duiken! Dat kan allemaal op Klein Curaçao. Ook voor wie niet duikt is dit een fantastische trip.

Stap met ons op de moderne boot, de Mermaid. De boot vertekt om 7 uur vanuit de haven aan het Spaanse Water. Na ongeveer anderhalf uur varen kom je aan op dit zonovergoten paradijs waar je de witste stranden en de helderste turquoise zee kan vinden van heel de Caraïben. Aangekomen op Klein Curaçao is er eerst tijd voor een lekker ontbijt bij het volledig gefaciliteerde beach house aan de beschutte westkant van het eiland.

Rond 10:00 uur zal onze eerste duik beginnen aan de rechterkant (noorden) van het eiland. Wij worden dan met een dinghy naar de eerste duikplek gebracht. Wat zo bijzonder is aan het duiken op Klein Curaçao is niet alleen het ontzettend heldere water maar vooral de stijle wand waar je langs duikt die wel tot 40 meter naar beneden loopt. De duik is een driftduik dus we zullen ook weer door de boot worden opgepikt.

Na de eerste duik is er tijd om even te relaxen op het strand of het eiland te verkennen. Er is een oude vuurtoren en er zijn verschillende aangespoelde scheepswrakken die je kunt bezoeken. Rond het middaguur begint het barbecuebuffet.

Om 14:00 uur zullen wij beginnen aan onze tweede duik aan de linkerkant (zuiden) van het eiland. Aan deze kant van het eiland vind je een mooi heuvelachtig rif waar je een goede kans  hebt om schildpadden tegen te komen. Om 15:20 uur zal de boot weer richting Curaçao vertrekken waar je omstreeks 17:00 uur weer in de haven aan zult komen met een fantastische ervaring rijker.

 

Prijs

Duiktrip excl. uitrusting USD 229 / ANG 400

Duiktrip incl. uitrusting USD 259 / ANG 450

Boottocht zonder duiken USD 130 / ANG 230

Ontbijt, BBQ lunch en niet-alcoholische dranken inbegrepen

Duur: hele dag, van 6:45 tot 17:00