BRANCH Coral Restoration

 

Dit is de nieuwste van de specialties die we bij Porto Mari Sports aanbieden en een van de twee specialties in samenwerking met een lokaal goed doel.

Het doel van deze cursus is om studenten de kans te geven actief deel te nemen aan het behoud en herstel van ons kostbare koraalrifecosysteem onder toezicht van een team van deskundige lokale mariene biologen en ervaren duikinstructeurs. En tegelijkertijd actief bij te dragen aan de voortzetting en uitbreiding van het BRANCH-koraalherstelproject op Porto Mari.

De cursus is opgezet om eerst je kennis van koraalbehoud uit te breiden en deze kennis vervolgens in praktijk te brengen in en rond een van onze nurseries tijdens twee duiken voor koraalbehoud.

Deze eendaagse cursus combineert inspanningen voor koraalherstel, onderwijs, bewustzijn en het plezier van ecologisch bewust duiken in één PADI distinctive specialty. Het is een praktische en laagdrempelige inleiding tot koraalherstel, en maakt duikers vertrouwd met de vaardigheden, kennis en procedures van duiken voor koraalherstel. De specialty-cursus is bedoeld als een veilige, verantwoorde en leuke kennismaking met duiken voor koraalherstel.

Na het voltooien van deze distinctive specialty-cursus ontvangen studenten een certificaat dat hun kennis en vaardigheden bevestigt op het gebied van koraalherstel, inzicht in gezonde rifecosystemen en opleiding tot een duurzame, verantwoordelijke duiker. Studenten kunnen ook een van de koralen adopteren en lid worden van het vrijwilligersprogramma van BRANCH Coral Restoration Foundation, en daarmee duurzaam betrokken blijven bij dit project.

Wat heb je nodig?

  • Brevet als Scuba Diver of hoger
  • Minimum leeftijd 10 jaar
  • Goede lichamelijke conditie

Prijs:     USD 250 / ANG 420, inclusief donatie van USD 90 / ANG 150 aan onze partner BRANCH Coral Foundation.

Duur:    1 dag (2 duiken)