PortoMari Sports

Op de plantage van PortoMari vindt u PortoMari Sports, een professionele PADI 5* duikschool. De duikschool is gevestigd op een van de mooiste stranden van Curaçao. Het witte zandstrand met helder en kalm water is een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Het unieke dubbele rif biedt oneindige snorkel- en duikmogelijkheden, voor beginnende alsook voor gevorderde watersportliefhebbers!

Wil je kennismaken met duiken, je duikvaardigheden opfrissen of wil je als professional aan de slag? Het kan allemaal bij PortoMari Sports.

We zijn een full-service duikschool en bieden een compleet aanbod PADI en IDD duikcursussen aan, van een introductieduik tot divemasterstage. Daarbij zijn we gericht op persoonlijke aandacht en houden we onze groepen graag klein. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een gidsduik, een duiktripje (vanaf de kant of met de boot) evenals voor het huren van snorkel- en duikuitrusting.

Graag tot ziens op Playa PortoMari!

Het dubbelrif

Playa PortoMari beschikt over een zeer indrukwekkend dubbel huisrif, ook wel bekend als “The Valley” (de vallei), en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren duikers.

Het eerste rif is dichtbij het strand en begint ongeveer 5 meter achter het vlot. Op de kaart ziet u het rif (bruin) met de zandvlaktes (geel) met de verschillende dieptes. Het gebied is groot genoeg om meerdere duiken te maken en alles rustig te ontdekken.
Op het rif hebben we een grote verscheidenheid aan onderwaterflora en -fauna. Regelmatig hebben we ook onmoetingen met de gespotte adelaarsrog of een mooie schildpad. Voor wie het wat kleiner zoekt is er ook genoeg te vinden en spot u misschien wel een zeepaardje of een frogfish.

 

Door de gemiddelde watertemperatuur van 28 graden, uitstekend zicht en geen tot weinig stroming, bent u verzekerd van een plezierige en ontspannen duik!

Playa PortoMari is voorzien van alle gemakken die u het duiken zo plezierig mogelijk maken. Er staan spoelbakken, toiletten en er zijn douches. Verder kunt u uw duikuitrusting comfortabel opbouwen en na het duiken laten drogen. Tussen het duiken door kunt ook terecht in het restaurant voor een hapje en een drankje.

We heten u graag welkom op deze schitterende duikstek.

Ons team

Hi, ik ben Sander. Ik werk al het langste bij PortoMari Sports, vanaf 2017. Sinds februari 2021 ben ik ook instructeur. Ik kom uit Dronten en heb vroeger als IT’er gewerkt. Je kunt bij mij ook terecht voor technische vragen over je duikuitrusting. Mijn favoriete duikplek is een plek waar ik nog niet ben geweest.

Hoi, ik ben Joost. Ik werk sinds 2020 bij PortoMari Sports, als duikinstructeur. Na een carrière als productmanager in Nederland/Tilburg ben ik met mijn vrouw in 2019 naar Curaçao gekomen. In Nederland heb ik jarenlang gevoetbald. Verder volg ik graag het voetbal in Europa. Mijn favoriete duikplek op Curaçao is Tarpon Bridge aan de noordkant.

Hallo, ik ben Kasper, en sinds 2019 bij PortoMari Sports, eerst als instructeur en sinds kort ook als manager/eigenaar. In een vorig leven was ik onderzoeker in taal- en cultuurstudies gespecialiseerd in West-Afrika. Een paar jaar geleden was het tijd voor verandering en ben ik met mijn gezin naar de Caraïben verhuisd. Ik geniet ervan om mensen te leren duiken en vind het ook leuk om dat in verschillende talen te doen.